Te Koop

Op deze pagina vindt u de paarden die momenteel te koop staan en de paarden die wij in het verleden verkocht hebben. Tevens hebben wij doorlopend jonge paarden te koop. Mocht u vragen hebben over een van de paarden of bent u geïnteresseerd, neem dan contact met ons op.

Nipora

Ferdeaux x Tolando | Merrie 2018 | Zadelmak | 1.66m

3 jarige merrie met een zeer fijn karakter en drie goede basisgangen (Ferdeaux x Tolando) 

Nipora is braaf in de omgang en sinds enkele weken zadelmak. Ze zowel in de hand als onder het zadel een nuchter en meewerkend karakter.  Voor de korte tijd dat Nipora zadelmak is laat ze al zien goed bewerkbaar te zijn en looplust te hebben. Kortom een leuk paard om mee te werken, om verder op te leiden – en de sport mee in te gaan voor zowel de amateur als professional! 

Nipora heeft een stokmaat van 1.66cm, volledig röntgenologisch goedgekeurd voor de sport (incl. PROK-certificaat) 

Fokkerij:  

In de moederlijn van Nipora zit veel SPORT genen: moeder Dipora (ELITE – SPORT) is de halfzus van Zephyr die onder Adelinde Cornelissen succesvol in de Grand Prix loopt is. Moedersmoeder is KEUR – PRESTATIE – SPORT en daar de moeder van is STER – PREFERENT. 

De volledige pedigree van Nipora is te vinden op: 

https://www.horsetelex.nl/horses/pedigree/308848/nipora-l

Vraagprijs €17.500 – €20.000 incl. btw.

New Timeless

Vitalis x Fuerst Romancier | Merrie 2018 | Zadelmak | 1.64m

New Timeless is een prachtige merrie om te zien, die op stal direct in het oog springt met haar aansprekende verschijning.  Ze is officieel gemeten op 1.64 cm, volledig röntgenologisch goedgekeurd voor de sport (incl. PROK& D – OC certificaat) en heeft geen (stal) gebreken.  New Timeless heeft op 1 juli met goed gevolg de IBOP afgelegd  met 76.5 punten  (met een 7.5 voor de stap, draf, souplesse, houding en een 8 voor de rijbaarheid en galop). Zij werd geprezen om haar mooie stille aanleuning – super galoppade en schakelvermogen.  De merrie heeft voor een 3 jarige al veel bespiering maar is erg licht om te rijden, een echt damespaard.  

Fokkerij: 

De moeder van New Timeless is Ho Timeless good: een elite/IBOP/PROK merrie die een aantal mooie overwinningen behaalde in de jonge paardencompetities:  

  • IBOP: 89 punten (ze kreeg een 9 voor de stap, draf, souplesse, houding, rijdbaarheid en voor haar galop kreeg ze een 8.5) 
  • Horsefood: als vierjarige winnaar voorselectie Aalsmeer 
  • Noord Holland Cup: winnaar als vierjarige  
  • Pavo Cup: als vierjarige een vijfde plaats in de finale 
  • Pavo Cup: als vijfjarige een overwinning van de voorselectie en een ticket voor de halve finale 
De volledige pedigree van New Timeless is te vinden op: https://www.horsetelex.nl/horses/pedigree/2006971/new-timeless 
Vraagprijs €25.000 – €27.500 incl. btw

Royce

Fürst Dior x First Promise | Hengst 2021 

Fijn bewegend hengstveulen van Fürst Dior x First promise x Vivaldi. Chique, zwart veulen met een mooie uitstraling en correct fundament. Staat recht op de benen en is goed aan de maat. Veulen is geboren op 17 maart. Is gewend aan halster / smid. Moeder is de elite merrie Jewel, die momenteel op Z niveau loopt. Jewel heeft 2 jaar terug een merrie gegeven van Daily Diamond, die als duurste merrieveulen op veulenveiling prinsjesdag verkocht is. Moedersmoeder Felicitie L is eveneens elite en gaf in datzelfde jaar het best verkochte hengstveulen op veulenveiling prinsjesdag. Vader Fürst Dior gooit momenteel hoge ogen in Duitsland. Zo werd hij reservekampioen van h.k. mecklenburg en haalde hij op de sporttest in Münster-Handorf een zeer mooie score van 8.83.
Prijsklasse €7.500,- excl. Btw

Miss Franklin

Franklin x Westpoint | Merrie 2017 | B | 168m

Mooie donkerbruine 4 jarige merrie van Franklin x Wespoint van 1.68m. Miss Franklin is een sympathieke merrie, braaf in de omgang en met rijden. Heeft recent een veulen gehad en wordt nu weer opgepakt voor de verkoop. Miss Franklin is Prok goed gekeurd. Moeder is voorlopig keur merrie Faphira. Moeder van Faphira is elite sport merrie Zaphira, welke PSG/Inter I geklasseerd is.

Prijs op aanvraag

Magnifique sollenburg

Daily Diamond x Tango | Merrie 2017 | B | 168m

Fijn bewegende 4 jarige merrie van Daily Diamond x Tango met een stokmaat van 168. Magnifique is een ster IBOP prok merrie en behaalde op de IBOP 79 punten met achten voor al haar gangen. Moeder Elegance Sollenburg is een elite preferente merrie en moedersmoeder Ninda is elite prestatie. Tevens komen er een aantal goede sportpaarden uit deze moederlijn. Fijne, bewerkbare merrie zowel onder het zadel als in de omgang. Loopt op L2 niveau en springt al een groene wissel. Beweegt met veel lossigheid en takt. Magnifique heeft recent een veulen gehad en wordt nu weer opgepakt.

Prijs op aanvraag

Izzy

Dream Boy x Don Primaire | Merrie 2013

Knappe 8-Jarige Elite NMK prok merrie van Dream Boy met een stokmaat van 1,71m uit een predicaatrijke moederlijn. Izzy behaalde zelf 80 punten op de IBOP, werd 11e op de kalfsbeekbokaal bij manege de Prinsenstad als 3-jarige en liep op de stamboekopname naar een puntenaantal van 80 punten voor exterieur en 85 voor bewegen. Op de centrale keuring van Zuid-Holland kreeg ze dan ook een doorverwijzing naar het NMK. Moeder Variety is een elite prok merrie, en moedersmoeder Reality B is elite preferent prestatie. Een halfbroer van Izzy loopt succesvol mee in de subtop. Izzy is uitgebracht in het M1 en springt een groene wissel. Röntgenologisch goedgekeurd. Interessant paard voor zowel de sport als fokkerij.  

vraagprijs: Op aanvraag