Te Koop

Op deze pagina vindt u de paarden die momenteel te koop staan en de paarden die wij in het verleden verkocht hebben. Tevens hebben wij doorlopend jonge paarden te koop. Mocht u vragen hebben over een van de paarden of bent u geïnteresseerd, neem dan contact met ons op.

Nelly Minnelli

Franlin x Karandasj | Merrie 2018 | Zadelmak | 172m

 Te koop: 3 jarige merrie van Franklin x Karandasj van 172cm. Nelly is zowel voor de sport als PROK goedgekeurd incl. rug en hals. Ze is in Augustus zadelmak gemaakt, is braaf te rijden, maar nog wel wat groen gezien de korte tijd dat ze onder het zadel is.  Braaf en makkelijk paard in de omgang. Nelly heeft een correct fundament en staat goed op de voeten. Nelly haar vader is de bekende lichte tour hengst Franklin. Aan moederskant vinden we springgenen van Karandasj terug. Wij hebben met haar vrij gesprongen om te oefenen (filmpje aanwezig). Meerdere halfzussen- en- broers springen minimaal 1.20m. Verder zitten er in de directe moederlijn meerdere dressuurpaarden die Z en hoger gelopen hebben.
Voor haar volledige pedigree: https://www.horsetelex.nl/horses/pedigree/1944718/miss-franklin

Link naar film: https://www.youtube.com/watch?v=n_wcMUfh8rk

Vraagprijs: €12.500  incl. BTW

Miss Franklin

Franklin x Westpoint | Merrie 2017 | B | 168m

Miss Franklin is een sympathieke merrie die braaf in de omgang en met rijden. Miss Franklin is voor zowel de sport als PROK goedgekeurd, meet 1.68 en staat correct op de voeten. Ze heeft afgelopen voorjaar een fijn veulen gekregen van Dream Boy (welke is verkocht aan E. Schep) en is nu sinds een aantal weken weer opgepakt onder het zadel en heeft geen stap verkeerd gezet. Miss Franklin is afgericht op B/L niveau, makkelijk te rijden, heeft voldoende GO onder het zadel en heeft geen merriestreken. Kortom een ontzettend leuk sportpaard met een goed & werkbaar karakter.

Fokkerij: Er zitten veel sportgenen in het lijntje van Miss Franklin. De moeder van Miss Franklin is de voorlopig keur merrie Faphira. Moeder van Faphira is elite sport merrie Zaphira, welke PSG/Inter I geklasseerd is.
Voor haar volledige pedigree: https://www.horsetelex.nl/horses/pedigree/1944718/miss-franklin

Vraagprijs: €16.500,-  incl. BTW

Nalando

Galaxie x Vivaldi | Merrie 2017 | Zadelmak | 169 cm

Nalando is een prachtig aansprekende ruin om te zien, waar je op stal niet zomaar langs loopt. Hij is gemeten op…. , volledig röntgenologisch goedgekeurd voor de sport en heeft geen (stal) gebreken.  

Nalando is de afgelopen zomer zadelmak gemaakt en heeft daarbij nooit een stap verkeerd gezet. Hij heeft 3 goede gangen, waarbij hij in de galop al heel gesloten kan blijven. Onder het zadel beschikt hij over voldoende looplust en is totaal niet schrikachtig. Nalando heeft begin november de KWPN Noord Holland Cup gelopen en verdiende daar een mooie scorelijst met onder andere een 8.5 voor zijn draf en zelfs een 9! voor zijn (droom)galop.

Als deze knappe eyecatcher zich goed kan door ontwikkelen en wat meer kracht gaat krijgen zal hij absoluut een blikvanger zijn op concours. Nalando is een makkelijk (en vriendelijk) paard in de omgang, bij de hoefsmid, en bekend met de vrachtwagen en stapmolen.  

Fokkerij: 

Nalando komt uit de bekende dressuurfokkerij van A. Dijkstra die in het jaar 2019 zowel de NMK als NVK-kampioen bracht. Nalando zijn volle zus is dan ook de NMK Kampioen van 2019! Daarbij hebben nog twee zussen van hem op het NMK gelopen.

De volledige pedigree van Nalando is te vinden op: https://www.horsetelex.nl/horses/pedigree/1984082/nalando

Prijscategorie: €30.000 – €40.000,- incl. BTW

Magnifique sollenburg

Daily Diamond x Tango | Merrie 2017 | L | 168m

Wegens inkrimping van onze fokkerij te koop: 

STER, PROK, IBOP (79pnt), L2 dressuur merrie met TOP KARAKTER (Daily Diamond x Tango)   

Magnifique Sollenburg is rontgenologisch goedgekeurd  (incl. PROK), als driejarige gemeten op 1.66  (inmiddels al wat bij gegroeid) en heeft geen (stal)gebreken. 

Deze langgelijnde vierjarige merrie is in 2020 zadelmak is gemaakt en heeft direct een IBOP gelopen. Met 79 punten haalde ze ruimschoots de IBOP (cijfer 8 voor: stap, draf, galop, souplesse en rijdbaarheid) en werd zij direct STER verklaard. Magnifique werd door de jury geprezen om haar losgelaten manier van bewegen, afdruk en rijdbaarheid voor de korte tijd dat zij onder het zadel was. Als driejarige is zij dan ook meegeweest naar de Veluwe en het strand waar zij ook weer liet zien over een eerlijk karakter te beschikken. 

Vorig jaar is Magnifique gedekt met Ferdeaux en ze heeft dit voorjaar een rassig merrieveulen met evenals een fantastisch karakter gegeven. Dit veulen was al snel verkocht.  Sinds afgelopen september is Magnifique weer onder het zadel en eind oktober heeft zij zich weten te klasseren met scores van 70% en oranje linten in de klasse L2 

Kortom een merrie met een fantastisch karakter die gevraagde werk als eenvoudig ervaart. 

Fokkerij: 

De moeder van Magnifique Sollenburg is de ELITE IBOP PROK PREFERENT merrie Elegance Sollenburg. Deze merrie verdiende als driejarige een ticket voor het NMK en was in 2012 de dressuur IBOP topper in Warga.  

De volledige pedigree van Magnifique Sollenburg is te vinden op:https://www.horsetelex.nl/horses/pedigree/2150412/magnifique-sollenburg

Izzy

Dream Boy x Don Primaire | Merrie 2013 | M | 171 cm

Knappe 8-Jarige Elite NMK prok merrie van Dream Boy met een stokmaat van 1,71m uit een predicaatrijke moederlijn. Izzy behaalde zelf 80 punten op de IBOP, werd 11e op de kalfsbeekbokaal bij manege de Prinsenstad als 3-jarige en liep op de stamboekopname naar een puntenaantal van 80 punten voor exterieur en 85 voor bewegen. Op de centrale keuring van Zuid-Holland kreeg ze dan ook een doorverwijzing naar het NMK. Moeder Variety is een elite prok merrie, en moedersmoeder Reality B is elite preferent prestatie. Een halfbroer van Izzy loopt succesvol mee in de subtop. Izzy is eerder dit jaar compleet röntgenologisch goedgekeurd. Interessant paard voor in de fokkerij!

vraagprijs: Op aanvraag