Te Koop

Op deze pagina vindt u de paarden die momenteel te koop staan. Tevens hebben wij doorlopend jonge paarden te koop. Mocht u vragen hebben over een van de paarden of bent u geïnteresseerd, neem dan contact met ons op.

Orleanse

Indian Rock x Flemmingh | Merrie 2019  | 174 cm

Aansprekende 3 jarige merrie van Indian Rock x Flemmingh. Orleanse is als 2 jarige volledig röntgenologisch goedgekeurd en meet momenteel 174 cm. We hebben nu een paar keer op haar gezeten, dit pakt ze erg goed en braaf op, verder nog helemaal naar eigen hand te zetten. In de tijd dat ze hier staat zullen wij rustig verder gaan met haar opleiding. Orleanse beschikt over 3 correcte basisgangen en goed beenwerk. Ze laat zich in het werk goed bewerken en laat zien over een werkwillig en fijn karakter te beschikken. 

Fokkerij:

Orleanse komt uit een predicaatrijke moederlijn met meerdere Z of hoger geklasseerde dressuurpaarden. Moeder Relanse-S is een ELITE PREFERENTE PROK merrie van Flemmingh x Sultan die zelf op Z1 niveau presteerde. Relanse-S heeft eerder een 2e bezichtigings hengst (v. Desperado), een ELITE PREFERENTE PROK merrie (v. Osmium), een ELITE IBOP (DR) SPORT PROK INTER II merrie (v. Osmium) en een KEUR IBOP merrie(v. Rhodium) gegeven. 

De volledige pedigree van Orleanse is te vinden op:  
https://www.horsetelex.nl/horses/pedigree/2063241/orleanse

Link naar film: https://youtu.be/SZr–H1K1MI

Vraagprijs: €15.000,- incl. BTW

Paloma 

Jameson RS2 x Fürst Romancier | Merrie 2020

Zwarte, mooi gemodelleerde merrie van Jameson RS2 x Fürst Romancier uit een zeer predicaatrijke moederlijn.

Moeder Ho Timeless Good R-E heeft zich als jong paard meermaals bewezen. Zo  was ze de topper van de dag op de IBOP in Vlaardingen op vierjarige leeftijd. Ze wist maar liefst 89 punten te behalen. Haar stap, draf, souplesse, houding, rijdbaarheid en aanleg werden beloond met een negen en voor haar galop scoorde ze een 8,5. Vooral haar vermogen tot schakelen viel op. Ook in de ring heeft Ho Timeless het niet onverdienstelijk gedaan! Zo behaalde ze een vijfde plek in de finale van de pavo cup en won ze de Noord-Holland cup op vierjarige leeftijd. Op vijfjarige leeftijd wist ze hier de overwinning van de pavo cup voorselectie in Midden-Beemster aan toe te voegen en een ticket te bemachtigen voor de halve finale in Ermelo. Ook won ze de Horsefood voorselectie in Aalsmeer in dat jaar. Ho Timeless haar eerste nakomeling (V. Vitalis) behaalde op 3-jarige leeftijd al haar elite predicaat. 
Moedersmoeder Timeless Good (v. Goodtimes) is een elite merrie die zowel in het springen als in de dressuur richting haar sportpredicaat behaald heeft.

Paloma beschikt over 3 hele fijne gangen en beweegt met veel souplesse, staat correct op haar voeten en heeft een erg aansprekende uitstraling. Belofte voor de toekomst!

De volledige pedigree van Paloma is te vinden op: https://www.horsetelex.nl/horses/pedigree/2138236/paloma

Link naar film: https://youtu.be/qk2ferxCcD4

Prijscategorie: €10.000 – 12.500,- incl. BTW

Rosydette

Fontaine TN x Cadans M | Merrie 2021 

Te koop direct van de fokker: Mooie, donkerbruine merrie van Fontaine TN x Cadans M x Krack C uit een hele fijne moederlijn. Moeder Hodette ( Elite, PROK) imponeerde als 3 jarige op de IBOP en behaalde een score van 80 punten met maar liefst een 9! voor haar fantastische draf. Grootmoeder Vodette (Ster, preferent, prestatie) heeft meerdere super fijne sportpaarden gegeven, waaronder de bij het Westfalen goedgekeurde hengst Ganymedes (v. Gribaldi), die onder Sönke Rothenberger internationaal dressuur loopt.

Rosydette is een knappe verschijning met een zeer aansprekend hoofd, is braaf in de omgang en staat correct op de benen.

Haar volledige pedigree is te vinden op: https://www.horsetelex.nl/horses/pedigree/2280497/rosydette

Link naar film: https://youtu.be/ZRejuQCeSgI

Prijscategorie: €5.000 – €7.000,- incl. BTW

Ruby

Daily Diamond x First Promise | Merrie 2021 

Te koop direct van de fokker:

Zwarte merrie uit 2021 van Daily Diamond x First Promise x Vivaldi uit een TOP moederlijn. Moeder Jewel is ELITE, SPORT (DR), PROK, waarvan haar eerste veulen, een volle zus van Ruby, in 2019 het duurste merrieveulen op veulenveiling Prinsjesdag was met € 32.000,-. Moedersmoeder Felicitie L bezit de predicaten ELITE, SPORT (DR). Overgroot oma Sweetie W (PREFERENT, PRESTATIE, VOORL. KEUR) heeft 2 succesvolle lichte tour paarden gegeven.

Ruby heeft een erg aansprekend en chique hoofd en laat in draf zien over een fijne tritt in de benen te beschikken.

Haar volledige pedigree is te vinden op: https://www.horsetelex.nl/horses/pedigree/2228732/ruby

Link naar film: https://youtu.be/ssir87zRVoU

Vraagprijs: €5.000,- incl. BTW

Rosarijke

Dream Boy x Son de Niro | Merrie 2021 

Te koop direct van de fokker:

Aansprekende, zwarte merrie uit 2021 van Dream Boy x Son de Niro x Jazz. Moeder Cadorijke E komt uit de bekende -rijke stam en behaalde zelf de predicaten ELITE IBOP PROK NMK. Op de IBOP behaalde ze o.a. een 8,5 voor haar geweldige draf en 8-en voor de galop, souplesse, houding & balans en aanleg als dressuurpaard. Cadorijke heeft zelf op Z1 niveau gelopen. Moedersmoeder is de ELITE SPRORT (DR) PROK merrie Samorijke, die zelf op ZZ-licht niveau presteerde. Uit deze lijn komen meerdere Z of hoger geklasseerde paarden. 

Rosarijke beschikt over 3 fijne gangen, waarbij ze met veel houding beweegt met een goed ondertredend achterbeen en fijne trit in de benen. Ze staat correct op haar voeten en heeft een goed fundament. 

Haar volledige pedigree is te vinden op: https://www.horsetelex.nl/horses/pedigree/2288927/rosarijke

Link naar film: https://youtu.be/Qd-JgxN7RMM

Prijscategorie: €5.000,- €7.000,- incl. BTW

Roxy

Kjento x All at Once | Merrie 2021 

Te koop direct van de fokker:

Roxy stamt af van de bekende Sollenburg fokkerij. Dit aansprekende, rastypische veulen komt uit de merrie Kleopatra Sollenburg, die met goede cijfers voor haar IBOP-test slaagde en het goed deed op de keuring. Haar vader All at Once behaald momenteel mooie successen in de sport. Haar moeder Rapsody was zelf Z2-dressuur en is een topfokmerrie. Haar dochters excelleerden op de keuringen en doen het goed in de sport. Met grootmoeder Lady Liwanda begon Adri Zekveld zijn succesfokkerij Sollenburg. De Ferro-dochter staat aan de basis van veel goede sportpaarden, waarvan enkele op het hoogste niveau. De volle zus van Kleopatra Sollenburg gaf 2 jaar gereden de aangewezen hengst Mobil Sollenburg.

Roxy beschikt over 3 fijne basisgangen met veel takt, waarbij haar achterbeen altijd goed ondertreed en heeft correct beenwerk. Roxy laat zien over een goed karakter te beschikken, is braaf in de hand, met meelopen, bij de smid en in de groep.

Haar volledige pedigree is te vinden op: https://www.horsetelex.nl/horses/pedigree/2228729/roxy

Link naar film: https://youtu.be/b-3nC0-Czdc

Vraagprijs: €8000,- incl. BTW

Ocean

Just Wimphof x Krack C | Ruin 2019 | 1.66cm.

Ocean is een 3 jarige ruin van Just wimphof uit de ELITE SPORT GRANDPRIX merrie Bellamie. Ocean is dit voorjaar uit de opfok gekomen en wordt nu rustig opgepakt om zadelmak gemaakt te worden. Hij is momenteel bekend met het longeerwerk. Hierin laat hij zien over 3 fijne basisgangen te beschikken en erg leergierig te zijn. Zolang hij hier staat zullen wij verder gaan met zijn opleiding. Ocean heeft een goed fundament en is braaf in de omgang, niet ril of schrikachtig, maar wel groen!

De moeder van Ocean is de ELITE SPORT GRAND PRIX merrie Bellamie, die met meerdere ruiters succesvol is geweest in de subtop. Bellamie beschikt over een geweldig, super werkwillig en ijverig karakter en zal altijd haar uiterste best voor je doen. Ze is niet ril of schrikachtig, maar heeft zeker genoeg GO. Verder in de moederlijn zijn er meerdere sportpaarden te vinden die Z of hoger geklasseerd zijn.
Vader Just Wimphof bewijst zich momenteel goed in de sport. Zo wist hij zich voor het WK jonge dressuurpaarden in Verden zowel als 5 – 6 als  7-jarige te kwalificeren voor de finale en behaalde daar mooie cijfers, waaronder een 9.5 voor zijn draf. In zijn eerste jaargang kreeg hij maar liefst 3 hengsten goedgekeurd bij het KWPN. 

Gezien de resultaten en sportgenen van zijn ouders zal Ocean het later zeker goed gaan doen in de ring!

Zijn volledige pedigree is te vinden op: https://www.horsetelex.nl/horses/pedigree/2089143/ocean

Link naar film: https://youtu.be/k2vy6H__iao
Link naar film freestyle kür op muziek moeder Bellamie: https://youtu.be/uJSecsCk-jk

Prijscategorie: €12.500 – €15.00,- incl. BTW. Naarmate hij verder is in zijn opleiding zal de prijs hier ook op aangepast worden.