Nieuws

Op de hoogte blijven van het meest actuele nieuws? Volg ons dan ook op Instagram en Facebook

Odessa Timeless & Polana

Door Stal Chavaleh | 1 augustus 2023

Odessa Timeless (v. Desperado) uit de merrie Ho Timeless Good (Fuerst Romancier) werd afgelopen zomer voorlopig keur op de keuring en Kampioen van de 4 jaar en oudere merries! Ook Polana (v. Just Wimphof) liet zich goed zien en werd ook voorlopig keur!

Odessa Timeless

Door Stal Chavaleh | 21 maart 2023

Is het geen plaatje? Odessa Timeless (v. Desperado) uit de merrie Ho Timeless Good (Fuerst Romancier)

Orleans Timeless

Door Stal Chavaleh | 20 maart 2023

Orleans Timeless (v. Desperado) uit de merrie Ho Timeless Good (Fuerst Romancier) liep naar een finale ticket voor de Horsefood Finale bij de vierjarigen. 

Phantom AANGEWEZEN

Door Stal Chavaleh | 20 februari 2023

Phantom (v. Glock’s Toto Junior) is aangewezen voor het verrichtingsonderzoek. De hengst is nog in ons eigendom. 

Naila ELITE IBOP PROK

Door Stal Chavaleh | 19 december 2022

Naila (v. Vitalis) uit onze merrie Ivory (v. Emerson) liep afgelopen week de IBOP in Lisse. Met een cijferlijst met allemaal achten en voor haar stap en rijdbaarheid een 8.5 had ze een totaalscore van 81.5.

Veulens 2023

Door Stal Chavaleh | 1 december 2022

Voor 2023 verwachten wij veulens van de volgende combinaties:

  • For Forrero x Emerson (Ivory, NMK, ELITE, SPORT)
  • Ferguson x First Promise (Jewel, ELITE, SPORT)
  • MC Laren x First Promise (Jewel, ELITE, SPORT)
  • Las Vegas x Fuerst Romancier (Ho Timeless Good, ELITE)
  • Ferguson x Desperado (Olympia Timeless, ELITE)
  • Extreme U.S. x Apache (IGINIA, Voorlopig keur, prok)
  • Ferguson x All At Once (Kleopatra, ELITE, Z1)
  • Ferguson x Cadans M (Hodette, ELITE)

Olympia Timeless 5e en beste merrie VWF Prinsenstad

Door Stal Chavaleh | 26 oktober 2022

Olympia Timeless (v. Desperado) liep op de VWF Prinsenstad competitie naar een 5e plek van de bijna 100 inschrijvingen en werd beste merrie van de dag

Phantom door naar Den Bosch

Door Stal Chavaleh | 1 december 2022

Phantom (v. Glock’s toto junior) uit onze merrie Iresia (v. Metall) is doorverwezen naar de 2e bezichtiging

Kleopatra Sollenburg SPORT

Door Stal Chavaleh | 30 oktober 2022

Kleopatra Sollenburg liep winst in het Z2 en is vanaf heden ELITE IBOP SPORT

Olympia Timeless (Duval Dressage Cup)

Door Stal Chavaleh | 18 september 2022

Een paard wat veel plezier in het werk toont aldus de jury op de Duval Dressage Cup 2022.

Met een mooie cijferlijst met de uitschieters; 8 voor harmonie, 8.1 voor de galoppade en 77.8 gemiddeld liep de pas driejarige ELITE merrie Olympia Timeless (Desperado) een hele constante proef.

Oakley voorlopig keur 80/80

Door Stal Chavaleh | 31 juli 2022

De 3 jarige merrie Oakley (v. Deparon US x Oscar) heeft zich goed laten zien op de stamboekkeuring te Heerjansdam. Met het STER & VOORLOPIG KEUR predicaat en een uitnodiging voor de KAMPIOENSKEURING waren wij meer dan tevreden. Deze merrie zal verder zadelmak gemaakt worden, ook onder het zadel lijkt het een veelbelovend paard.
Volgens de jury: een merrie met een sterke bovenlijn, een correct & passend fundament en zij typeert zich in haar lopen met zeer veel lichtvoetigheid en mogelijkheid tot schakelen 80/80

Olympia Timeless ELITE IBOP (82pnt)

Door Stal Chavaleh | 30 juli 2022

De tweede nakomeling van onze merrie Ho Timeless Good (v. Fuerst Romancier) heeft haar ELITE predicaat binnen. Olympia Timeless is pas net onder het zadel en liep een IBOP van 82 punten met 2 x een 9 op het protocol, daarbij werd zij voorlopig keur verklaard en heeft zij het d-oc. Deze nakomeling van Desperado zullen wij in gaan zetten voor de fokkerij. 

Onedin aangewezen voor het verrichtingsonderzoek KWPN

Door Stal Chavaleh | 5 februari 2022

Vandaag heeft Onedin (Glock’s Toto Jr. x Metall) uit onze topfokmerrie Iresia (Voorl. Keur, preferent, PROK) zich fantastisch laten zien tijdens de tweede bezichtiging van het KWPN. Hij is dan ook doorverwezen naar het verrichtingsonderzoek. Wij wensen zijn eigenaren Xanthos Horses veel plezier en succes in de verdere toekomst met hem!

Magnifique Sollenburg plaatst zich voor de regiokampioenschappen

Door Stal Chavaleh | 1 februari 2022

Magnifique Sollenburg (Daily Diamond x Tango) heeft zich weten te plaatsen voor de regiokampioenschappen van Noord-Holland met een gemiddelde score van maar liefst 70% in het L2. 

Het veulenseizoen is weer van start!

Door Stal Chavaleh | 30 januari 2022

Vandaag is het veulenseizoen weer van start gegaan! Het eerste veulen van het seizoen is een mooi chic merrieveulen van My Blue Horse Santiono x Metall uit onze preferente merrie Iresia. We verwachten volgende maand nog een veulen uit Iresia van de hengst Ferguson. In het totaal verwachten wij dit jaar 9 veulens.

Onedin door naar de tweede bezichtiging

Door Stal Chavaleh | 11 december 2021

Onedin (Glocks Toto jr x Metall x Krack C) is gister doorverwezen naar de 2e bezichtiging van de KWPN hengstenkeuring. Deze hengst is in eigendom van Xanthos Horses en is de derde nakomeling van onze top fokmerrie Iresia en tevens de derde op rij die naar de tweede bezichtiging in Den Bosch mag. Hierdoor is Iresia (vl keur, NMK) meteen preferent verklaard.

Jewel behaalt het sport predicaat

Door Stal Chavaleh | 1 november 2021

Jewel (First Promise x Vivaldi) heeft gister het sportpredicaat binnen gehaald met een mooie score in het Z2. Jewel was al in het bezit van het elite predicaat. In de opfok hebben wij nog 4 nakomelingen van haar staan. Wij hebben er goede verwachtingen van en zijn benieuwd naar toekomst met ze.

Monte JT goedgekeurd bij Westfalen

Door Stal Chavaleh | 30 september 2021

De door ons gefokte en bij het KWPN aangewezen hengst Monte JT (Totilas x Metall x Krack C) is goedgekeurd bij het westfalen! Moeder is de voorl. keur merrie Iresia. Monte JT komt uit de directe moederlijn van Dream boy (v. Vivaldi). In de 14-dagen test in Adelheidsdorf behaalde Monte JT een prachtige score van 8,36 met zelfs een 9,25 van de gastruiter en een 9 voor zijn galop! 

Naila voorl. keur verklaard!

Door Stal Chavaleh | 29 juli 2021

Vandaag is Naila (Vitalis x Emerson) voorlopig keur verklaard met 75 punten voor bewegen en 75 punten voor exterieur. Wij kijken uit naar een mooie toekomst met deze fijne merrie!

Bellamie elite verklaard!

Door Stal Chavaleh | 13 juli 2021

Vorige week heeft onze grandprix merrie Bellamie ( Krack c x Esteban) het D-OC predicaat in ontvangst mogen nemen en is hiermee ELITE geworden!!

 uit naar een mooie toekomst met deze fijne merrie!

New Timeless wordt elite!

Door Stal Chavaleh | 2 juli 2021
Gister is New Timeless ( Vitalis x Fürst Romancier) met 76.5 punt geslaagd voor de IBOP! Ze werd geprezen om haar mooie stille aanleuning en goed achterbeen gebruik!
Aansluitend hebben we de stamboekopname gedaan en ook hier is ze voor geslaagd! Met het PROK predicaat wat ze al op zak had erbij is ze dus ELITE geworden!! Super blij met dit resultaat!

Zadelpresentatie Monte JT

Door Stal Chavaleh | 13 april 2021

Gisteren heeft de door ons gefokte Monte Cristo (nu Monte JT) zich goed laten zien bij de zadelpresentatie van het KWPN. Over 2 weken mag hij terugkomen voor de 21-dagen test! Monte is een nakomeling van Totilas en de eerste nakomeling van onze voorl. Keur NMK Iresia ( Metall x Krack C)
Wij wensen de huidige eigenaren JT Dressage Horses veel succes met deze veelbelovende hengst!

Nagano door naar tweede bezichtiging

Door Stal Chavaleh | 2 december 2020

Vandaag is onze hengst Nagano ( Indian Rock x Fairytale, fokker C, Kikkert) door verwezen naar de 2e bezichtiging van het KWPN!

No Limit door naar tweede bezichtiging

Door Stal Chavaleh | 26 november 2020

Vandaag is de door ons gefokte No Limit v. Totilas uit onze voorlopig keur NMK merrie Iresia v.Metall doorverwezen naar de tweede bezichtiging van de KWPN hengstenkeuring. Super trots op dit resultaat!

No Limit is in eigendom van Quality Stables en S. Alsabah

Jewel behaalt haar elite predikaat

Door Stal Chavaleh | 10 oktober 2020

Vandaag hebben Samara en Jewel hun Z1 debuut gewonnen met bijna 64%!  Daarmee heeft Jewel tevens haar elite predikaat behaald! Volgend jaar verwacht Jewel 3 veulens via E.T. van de hengsten Daily Diamond, Furst Dior en Ferguson. Vorig jaar hadden wij al een heel fijn bewegend Daily Diamond merrieveulen van haar, welke op prinsjesdagveiling als duurste merrie verkocht is. Dit jaar hebben we een erg mooi hengstveulen van Furst Dior, welke reeds in ons bezit is. Wij kijken nu al uit naar de veulens van volgend jaar!

Mariska voorlopig keur geworden op de keuring

Door Stal Chavaleh | 23  juli 2020

Mariska (Charmeur x Vivaldi) is op de stamboekopname voorlopig keur verklaard met een mooi puntenaantal van 75 voor zowel exterieur als beweging. We hopen op een mooie toekomst met deze geweldige merrie!

Magnifique Sollenburg behaalt haar ster predicaat

Door Stal Chavaleh | 24 juni 2020

Vandaag is Magnifique Sollenburg ( Daily Diamond x Tango) met 79 punten geslaagd voor de ibop in Ermelo en is daarmee ster verklaard!

Ivory en Samara door naar het NK

Door Stal Chavaleh | 16 februari 2020

Samara en Ivory werden gister reservekampioen in de klasse M1 op de regiokampioenschappen van Noord-Holland met een super mooi percentage van 67,25%. Op naar het NK in Ermelo!

Monte Cristo aangewezen voor het verrichtingsonderzoek

Door Stal Chavaleh | 31 januari 2020

Vandaag heeft onze zelf gefokte hengst Monte Cristo (Totilas x Metall) zichzelf goed laten zien op de hengstenkeuring. Hij is dan ook aangewezen voor het verrichtingsonderzoek!

Linde voorlopig keur

Door Stal Chavaleh | 12 juli 2019

Vandaag heeft Linde’s corofino texel ( Toto Jr. X Charmeur) meegelopen op de centrale keuring in Rotterdam. Hier is zij voorlopig keur geworden!

IBOP Lisse

Door Stal Chavaleh | 14 December 2018

Vandaag is Amber Den Heyer met de talentvolle kleopatra sollenburg (All at once x Krack C) naar Lisse geweest voor de ibop. Met 77 punten heeft kleopatra het keur predikaat gehaald! Ze behaalde achten voor onder andere haar draf, galop en rijdbaarheid. Een hele fijne merrie om mee verder te gaan in de toekomst!

De paardenkrant

Door Stal Chavaleh | 11 april 2018

Op 11 april 2018 is er een mooi stuk over de paarden van stal & Eline van Egmond haar debuut met Duvall in de Inter I in de paardenkrant geplaatst. Eline wist hier samen met Duvall een percentage van 68,45 te behalen.

Ivory en Eline door naar de Finale!

Door Stal Chavaleh | 17 maart 2018

Vandaag heeft Eline samen met Ivory (Elite ibop NMK merrie, Emmerson x Scandic) aan de selectie voor de horsefood dressuur talent competitie 2018 mee gedaan. Net zoals de 34 andere combinaties heeft zij hier een proef gereden en dat resulteerde tot de 9de plaats, wat betekent dat zij op 2 april de finale mogen rijden!

Eline van Egmond met Duvall naar het Nederlandse Kampioenschap

Door Stal Chavaleh | 3 februari 2018

Vrijdag is onze amazone Eline van Egmond samen met Duvall (Sansisco x Lux) vertrokken naar Ermelo om alvast te kunnen oefenen in de hoofdring van het Nederlandse Kampioenschap. Zij wisten zaterdag, op het NK, een prachtig resultaat van 66,76% in de lichte tour te halen. Eline van Egmond: “De foto spreekt boekdelen voor mij, kon echt genieten! Vond het een super gave ervaring om op dit niveau mee te mogen rijden op het Nederlandse Kampioenschap!”. Voor zowel Duvall als Eline was het een top ervaring.

Goedgekeurde hengst

Door Stal Chavaleh | 6 februari 2018

Afgelopen weekend was de hengstenkeuring in Den Bosch. Onze Kintyre (Grand Galaxy Win x Pion) is aangewezen! Hij is verkocht in de select sale naar Schotland.

Kintyre door naar tweede bezichtiging in Den Bosch

Door Stal Chavaleh | 9 december 2017

Vandaag zijn wij naar Ermelo geweest om onze hengst Kintyre (Grand Galaxy Win x Pion) te bezichtigen op de eerste bezichtiging voor dressuurhengsten. Kintyre heeft zich hier prachtig laten zien en daarom zijn wij erg blij dat hij door is naar de tweede bezichtiging in Den Bosch.

Subtop: Eline van Egmond concurrent van zichzelf

Door Hoefslag | 14 mei 2017

“In Maasdijk was Eline van Egmond vooral concurrent van zichzelf. De stalamazone van Stal Chavaleh kwam met Donovan (v.Spielberg) en Duvall (v.Sancisco) aan de start in de Lichte Tour en behaalde met beide paarden 66,64%. Van Egmond bezette daarmee de eerste twee plaatsen.”