2017

Twee nieuwe veulens!

Door Stal Chavaleh | 21 april 2017

2 leuke verrassingen vanmorgen op stal. Een mooi merrie veulen van Jazz uit de Elite merrie Vacanse Osmium x Flemming. En een kleine lieve pony uit Piolien.

Eline van Egmond: ‘Eindelijk fit én controleerbaar’

Door Ellen Liem | 15 april 2017

“Don liep echt heel fijn en vandaag had ik eindelijk meer controle in de ring. Hij is met z’n ruim 1,80 m heel groot en daarbij ben ik maar een klein meisje. De laatste tijd is hij super fit en gelukkig nu ook controleerbaar”

 

Een nieuw veulen

Door Stal Chavaleh | 3 april 2017

Vanavond is er een schitterend groot Dante Weltino hengstveulen geboren uit de NMK elite merrie Ivory (Emerson x Scandic).

Een nieuw veulen

Door Stal Chavaleh | 31 maart 2017

Vanavond is er een super mooie merrie van Apache geboren uit onze elite preferent merrie Virginia (Silvano N x Goodwill)

Een stoer hengstje

Door Stal Chavaleh | 23 maart 2017

Vanavond is er een nieuw veulen geboren uit onze voorlopige NMK keur merrie Iresia (Metall x Krack C). Een stoere zwarte hengst van Totilas.

Eerste veulen van het jaar!

Door Stal Chavaleh | 19 februari 2017

Twee weken overtijd maar daar is hij dan, ons eerste veulentje van het jaar! Een hengst van Total U.S. uit onze elite merrie Anastacia (Scandic x Ircolando)

Subtop: ‘Nooit gedacht dat onopvallende Duvall zo ver zou komen’

Door Christine Dijk | Feb 21, 2017

‘Hij heeft ons zo verbaasd; drie jaar achtereen haalden we bijvoorbeeld het NK en de Hippiade. We hadden nooit gedacht dat dat erin zou zitten; hij is een paard dat nagekeken wordt op wedstrijd; het is een kleintje, maar hij maakt zich groot. En in al die jaren is hij wel echt mijn vriendje geworden.’

http://www.dehoefslag.nl/laatste-nieuws/dressuur/subtop-nooit-gedacht-erin-zou-zitten-onopvallende-duvall.html

2016

Izzy loopt 80% op de IBOP mede door haar mooie houding

Door Anne Boogman | 17 december 2016

De Dreamboy-dochter Izzy (uit Variety van Don Primaire) liep naar 80 punten. Reijne: “De merrie, die ook op het NMK is geweest, begon wat gespannen maar dat verbeterde sterk gedurende de proef. Ze heeft een goede techniek van draven.” Voor haar mooie houding en balans maar ook voor haar souplesse in beweging kreeg Izzy een 8,5.

Eline rijdt Duvall naar de 70,29%

Door Eline van Egmond | 10 december 2016

Duvall flikt het gewoon weer!! Op 09 december rijden we naar een 2de plek met 70.29% op de 2de selectie in Ammerzoden! Die week daarvoor in Bunschoten-spakenburg al top resultaten neer kunnen zetten. Duvall won daar het ZZ-Zwaar 2x met ruim 68%!! Nu nog de kleine foutjes eruit. #horseshopdebles #pavo

Ook Donovan was mee naar Bunschoten-spakenburg en liep daar weer bijna op zijn oude niveau! Met een mooi resultaat van ruim 67% en een 2de plek. In Ammerzoden was hij helaas te fanatiek, waardoor we wel een heel fijne draf gedeelte hadden (die helaas wat ondergewaardeerd werden), maar weer iets te hard gingen in de series. Het blijft een super leuk paard om mee te werken en we gaan weer vrolijk verder trainen!

Eline van Egmond verzamelt linten Update

Subtop | Door Ellen Liem | 19 november 2016

Op de Subtopwedstrijd in Bunschoten-Spakenburg deed Eline van Egmond vandaag goede zaken. In het ZZ-Zwaar reed ze Duvall (v. Sancisco) twee keer met royale voorsprong naar het oranje lint. In de Prix St. Georges, die gewonnen werd door Jonna Schelstraete en SLI Adagio (v. UB 40), voegde Van Egmond met Donovan (v. Spielberg) een rood lint aan haar verzameling toe. Klik hier onder voor het gehele artikel.

Duveltje in een doosje

Subtop | Door Ellen Liem | 19 november 2016

Eline van Egmond reed Duvall (v. Sancisco) naar 68,14% en mocht zich als tweede opstellen. “De proef ging fijn, maar kon beter”, vertelt Van Egmond die de achtjarige ruin nu voor de derde keer in het ZZ-Zwaar startte.

 

 

KWPN-ZH Dressage Cup 2016

De sympathieke, patente merrie Ho Timeless Good R-E (Fürst Romancier x Goodtimes) kreeg de tweede plaats toebedeeld. “Een werkwillige merrie met veel energie.” De merrie viel daarbij op met haar fraaie type en uitstraling. Cor Heemskerk is eigenaar van de merrie, Eline van Egmond de amazone.

http://www.kwpnzuid-holland.nl/2016/11/14/habibi-dvb-en-jolene-winnen-kwpn-zh-dressage-cup-2016/

 

PAVO-finaliste Ho Timeless Good 89 punten in IBOP

Door Anne Boogman |

Twaalf dressuurpaarden en vijf springpaarden deden hun IBOP-test in Vlaardingen. De Fürst Romancier-dochter Ho Timeless Good R.E was de uitschieter van de dag, de vierjarige merrie van C. Heemskerk uit Rijnsburg kreeg 89 punten van de juryleden Dirk Reijne en Marcel Beukers.

Dirk Reijne vond Ho Timeless Good R.E ‘de klapper van de dag’, en hij vervolgde: “Alleen voor de galop kreeg zij een 8,5, voor de overige onderdelen een 9. Echt een heel fijn paard met veel uitstraling.” De merrie van Heemskerk was afgelopen zomer finaliste in de PAVO-Cup. Haar moeder Timeless Good (v. Goodtimes) is zowel sport-springen als -dressuur en komt uit een Holsteinse merrielijn.